Финалът на Сезон 5 от Start It Smart | Pre-Accelerator + Какво следва

Сезон 6 се задава! Бъди сред първите, които ще разберат за старта на апликациите – http://pre.startitsmart.com/

—————————————————————————————————————————————–

Скоро приключи най-успешният до сега сезон на Start It Smart | Pre-Аccelerator – Сезон 5. Предприемачите преминаха през 10-седмичното ни предизвикателство, внимателно подбрани, водени от най-добрите лектори в бизнеса, технологиите, маркетинга и продажбите. Програмата беше актуализирана  с разнообразни активности и работилници, включихме нови ментори и нетипични формати събития. Повече от всякога екипът на Start It Smart работи отблизо  с екипите и станахме свидетели на най-големия прогрес в историята на Преакселератора. Стартъп компаниите постигнаха великолепно развитие и показаха напредък чрез продуктовите си валидации и партньорства. Доказателство за това са повече от 50 000 лева приходи, постигнати от екипите.

В програмата бяха приети 17 екипа от над 90 кандидати. До Demo Day (финала на програмата) достигнаха 14 екипа, които изпъкнаха сред всички останали – те напреднаха най-много, показаха, че могат да работят като екип и се бореха до края. Всеки дойде с уникална идея, а за първи път участва и чуждестранен стартъп екип.

Pre-Accelerator S5 | Demo Day Highlights 


Ето ги и екипите финалисти в Сезон 5:

1. Agroregal е приложение и социална мрежа, което по концептуално нов начин свързва пътуващият градски човек с малките земеделските производители. Променя модела на снабдяване със земеделските продукти, като потребителите получават по- добра цена, гарантиран произход и сигурност. Системата им е универсална и приложима, както на локално, така и на глобално ниво.

За контакт: info@agroregal.com

2. Achiever е приложение тип социална мрежа, чрез което хората могат да се състезават. ACHIEVER е платформа, която може да обедини и да представи онлайн всички съревнования и да даде на участниците подаръци, победи, благотворителност и най-важното – забавна реклама.

За контакт: info@afchristofi.com

3. Bottle-Cheese създава  платформа и мобилно приложение за поръчка на изтънчени вина и качествени храни. Техните клиенти ще могат бързо и приятно да направят своя избор чрез система, която автоматично съчетава вино с най-подходящата за него храна.

За контакт: info@bottlecheese.com

4. Chill – Искате ли да сте още по-добър стопанин за кучето си? Chill е приложение, което ще ви научи как да говорите на общ език с вашия четириног приятел. Помага на изгубени и намерени кучета да се приберат у дома, а също така подсеща в точен момент за посещение при ветеринар.  Регистрирайте се на Chill.bg за едно перфектно приятелство.

За контакт: info@chill.bg

5. DrivE.R e мобилно приложение, което ще превърне грижата за колата ви от досадно задължение в лесно, удобно и бързо занимание, като ви помогне да намерите най-близките и най-добрите сервизи и части около вас. Техният продукт няма да ви остави на пътя – ще можете чрез него да се обадите на застрахователите си или на Пътна помощ в случай на нужда. Спестете време и усилия. Карайте умно.

За контакт: office@jobcloud.bg

6. Hack and Paint е студио за игри. Тяхната цел е да предефинират начинът, по който се правят игри, софтуер и VR. Вярват, че бъдещето на студията ще бъде дистрибутирано, за това правят софтуер, който подпомага дистрибутирани екипи от артисти и програмисти.

За контакт: marin.petrov@hackandpaint.com

 Season 5 Demo Day

7. Kloshar bags – Чанти с иновативен дизайн и много музикална история, съобразени изцяло с предпочитанията на клиента. Те са ръчно изработени, а грамофонната плоча е напълно запазена, така че да може да я слушате отново!

За контакт: klosharbags@abv.bg

8. Life saving videos е проект, целящ да подготви и обучи потребителите на навременна първа помощ при най-честите спешни ситуации по иновативен и интересен начин.

За контакт: lifesavingvideos@gmail.com

9. Landmarks е мобилна приложение, което свързва хората с най-интересните места. Предоставя на потребителя ексклузивна информация посредством няколко услуги и дава възможност на всеки да стане свой собствен екскурзовод. Залага на автентичното и ексклузивно съдържание, което прави всяко едно пътуване вълнуващо!

За контакт: explore@landmarks.bg

10. Misty Shower представя водоспестяваща душ глава, която намалява използваната вода при къпане с до 75%. Това става чрез 4-6 пулверизиращи дюзи, които разбиват капката на много по-малки капчици, като по този начин контактната площ с кожата е много по-голяма. Това позволява много по-малък разход на вода при всяко къпане. Компанията предлага и накрайник за чешма, постигащ още по-голямо спестяване на вода.

За контакт: rumen@trymisty.com

11. ParcelWise е платформа, позволяваща вашите пратки да намерят най-краткия път до крайната си дестинация, на най-ниска цена. Платформата използва множество куриерски компании, базираща се на вашите предпочитания.

За контакт: office.trade.int@gmail.com

12. ProLoc – Въпреки, че светът, в който живеем става все по-виртуален, физическото местоположение на един бизнес има съществено значение за неговото развитие. ProLoc осъзнава тази значимост и въз основа на анализ и оценка на факторите, влияещи върху съответния бизнес, предлага най-подходящи места за разполагането му. Резултатът е достъпност до клиенти и добри условия за работа на служителите, което увеличава предпоставките за успех.

За контакт: kaloyan.karamitov@gmail.com

13. SolarPump е устройство, което използва отново губената в атмосферата топлинна енергия от климатици, за да генерира електричество. Устройството намалява разходите за електроенергия на потребители, комбинирайки  различни  технологии под управление на IoT.

За контакт: dimo.michev@siriusart.bg

14. ВашМайстор е интернет каталог за намиране на автомобилни услуги. С три клика ще откриете всяка услуга. Платформата е в полза на  всички доставчици на автоуслуги – сервизи, автомивки, магазини за части и всички хора с автомобили.

За контакт: nikolai@vashmaistor.bg

Всичко стана реалност най-вече благодарение на нашите ментори и лектори от предприемаческата еко-система. Освен това имахме възможността да проведем програмата в уникалния офис на Microsoft България. Благодарим както на тях, така и на Superhosting.bg – нашият генерален хостинг партньор, на нашите спонсори Progress и METRO. Тяхната подкрепа е от изключително значение за нас и без нея този силен сезон на нашата обучителна програма не би бил възможен.

С успешния завършек на една Преакселераторска програма, стартираме и пре-апликациите за Сезон 6, който започва скоро. За да не издаваме много от тайните, ще кажем само, че той ще бъде запомнящ се!

Запиши се, за да бъдеш сред първите, които ще разберат за старта и новостите на Сезон 6 – http://pre.startitsmart.com/

Очаквайте през януари новия апликационен прозорец за Start It Smart | Pre-Accelerator! А през това време следете нашата Facebook страница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *