Сезон 5 стартира със 17 свежи стартъп екипа

За нашия екип лятото беше дълго и доста активно. В разгара на есента няма как да не се запитаме накъде вървим и какво се случва със Сезон 5 на нашия Преакселератор. А ето и отговора:

По време на отворения апликационен прозорец през лятото, получихме рекордните за нас 90 прекрасни кандидатури от стартъп екипи. След подробно разглеждане и интервюта с най-добрите от тях, екипът на Start It Smart избра 25 стартъп идеи, които бяха допуснати до Selection Day – събитието, на което презентираха своите идеи.

cropped_selection-day-picture2

След обратната връзка от нашия екип, ментори и партньори, ние се спряхме на 19-те най-перспективни стартъп екипа, които да започнат обучението си в Start It Smart | Pre-Accelerator. Ако трябва да сме честни финалната бройка на стартъпите е 17, защото точно преди старта два от тях получиха финансиране от чуждестранни акселератори и заминаха за старта на техните програми.

Така 17 стартъп екипа започнаха обучението и пътя си към успешната реализация. Не само, че са вдъхновени за всяка бъдеща стъпка, всеки в собствена посока, но и в залата (така любезно предоставена от партньорите ни – Microsoft) се усеща невероятното присъствие на груповото преживяване. Обединени от обстоятелствата, всички споделят поне подобни емоции, различни гледни точки, опит, ползи или негативи от него и куп други неща, които сякаш насърчават допълнително всеки един участник.

За да има ефективно придвижване към целта, разбира се, е необходимо да сме започнали от някъде и това начало се поставя с идеята. Ето и какви са те за всеки екип, който е част от програмата:

Agroregal е приложение и социална мрежа, което по концептуално нов начин свързва пътуващият градски човек, с малките земеделските производители. Променя модела на снабдяване със земеделските продукти, като потребителите получават по- добра цена, гарантиран произход и сигурност. Системата им е универсална и приложима, както на локално, така и на глобално ниво.

Achiever – Хората се свързват с Facebook, споделят снимки c Instagram, правят съобщения c Twitter. С Achiever обаче се състезават! ACHIEVER е платформа която може да обедини и да представи онлайн всички офлайн съревнования и да предостави на участниците си подаръци, победи, благотворителност и най важното забавна реклама.

Bottle/Cheese създава  интернет сайт и мобилно приложение за поръчка на изтънчени вина и качествени храни. Техните клиенти ще могат бързо и приятно да направят своя избор чрез система, която автоматично съчетава вино с най-подходящата за него храна.  

Chill – Искате ли да сте още по-добър стопанин за кучето си? Chill е приложение, което ще ви научи как да говорите на общ език с вашия четириног приятел. Помага на изгубени и намерени кучета да се приберат у дома, а също така подсеща в точен момент за посещение при ветеринар.  Регистрирайте се на Chill.bg за едно перфектно приятелство.

DrivE.R e мобилно приложение, което ще превърне грижата за колата ви от досадно задължение в лесно, удобно и бързо занимание, като ви помогне да намерите най-близките и най-добрите сервизи и части около вас. Нашият продукт няма да ви остави на пътя – ще можете чрез него да се обадите на застрахователите си или на Пътна помощ в случай на нужда. Спестете време и усилия. Карайте умно.

Hack and Paint е студио за игри. Тяхната цел е да предефинират начинът по който се правят игри, софтуер и VR. Вярват, че бъдещето на студиата ще бъде дистрибутирано, за това прават софтуер, който подпомага дистрибутирани екипи от артисти и програмисти.

Hola e платформа за лесно и забавно изучаване на чужди езици. Заминаваш на ваканция? Започни да разговаряш на езика, който още не знаеш! Със симулациите на разговор ще вземеш най-важните думи за срещите, които те очакват.

Kamorebi – Решение (онлайн платформа), което ще ви позволи да организирате и споделяте идеите си, както и друг вид информация във визуално нагледен формат.

Kloshar bags – Чанти с иновативен дизайн и много музикална история, съобразени изцяло с предпочитанията на клиента.

Life saving videos е проект, целящ да подготви и обучи потребителите за навременна реакция при най-честите спешни ситуации по иновативен и интересен начин,  чрез кратки видеоклипове.

Landmarks e мобилна платформа, която за пръв път обединява всички аспекти на туризма. Забележителности, хотели, заведения, събития. Всичко това сечетано с комбинацията между съвременни технологии и изтънчен дизайн съзадава едно ново, и уникално туристическо изживяване!

Misty Shower представя водоспестяваща душ глава, която намалява изпозлваната вода при къпане с до 75%. Това става чрез 4-6 пулверизиращи дюзи, които разбиват капката на много по-малки капчици, като по този начин контактната площ с кожата е много по-голяма. Това позволява много по-малък разход на вода при всяко къпане.

ParcelWise е юзър-френдли платформа, позволяваща вашите пратки да намерят най-краткия път до крайната си дестинация, на най-ниска цена. Платформата използва множество куриерски компании, базирано на Вашите предпочитания. Създадена в услуга на клиента.

ProLoc – Въпреки, че светът, в който живеем става все по-виртуален, физическото местоположение на един бизнес има съществено значение за неговото развитие. ProLoc осъзнава тази значимост и въз основа на анализ и оценка на факторите, влияещи върху съответния бизнес, предлага най-подходящи места за разполагането му. Резултатът е достъпност до клиенти и добри условия за работа на служителите, което увеличава предпоставките за успех.

Reant@Home – е проект, който цели промяна на правилата на играта в бизнеса с недвижими имоти. Оновната концепция на проекта е осъществяването на онлайн огледи като алтернатива на тези на място, както и улесняване на отношенията между наематели и наемодатели.

SolarPump е устройство, което използва отново губената в атмосферата топлинна енергия от климатици, за да генерира електричество, намалявайки разходите за електроенергия на потребители на климатици, комбинирайки  различни  технонологии под управление на  IoT.

ВашМайстор е интернет каталог за предоставяне на автомобилни услуги. С три “цъквания” ще откриете всяка услуга. Клиенти са всички доставчици на автоуслуги – сервизи, автомивки, магазини за части и всички хора с автомобили. Услугата ВашМайстор е безплатна за доставчиците на услуги и за всички потребители.

Разбира се, Start It Smart | Pre-Accelerator нямаше да е реалност без подкрепата на нашия генерален хостинг партньор Superhosting.bg, нашият дългогодишен спонсор Progress и стратегическият ни партньор и хост Microsoft, които любезно предоставят зала за обучения и Microsoft Azure кредит за всички стартъпи.

Пред нас и нашите екипи предстоят 10 седмици изпълнени с много труд, продуктови итерации, MVP-та и pivot-и. Много подобрения в програмата, нови лектори, сесии и ново работно пространство.

Следете нашите Facebook и Twitter страници за последните новини около Start It Smart и нашите проекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *