Какво ни очаква в Сезон 6 и защо въвеждаме такса за участие?

През последните седем години Start It Smart успя да се утвърди като водеща организация, която помага на предприемачите в България и региона да развиват своите идеи и потенциал. За петте години от съществуването си през програмата ни Start It Smart | Pre-accelerator са минали близо 270 екипа с идеи, като днес около 10% от тях са развиващи се компании, привлекли повече от 2 млн. евро инвестиции. През 2014 г. Успяхме да сключим и важно партньорство с една от най-високо признатите преакселераторски програми в света – Startup NEXT.

Какво предстои?

След пет успешни сезона на преакселераторската ни програма, ние продължаваме да я развиваме и да се стремим да я правим все по-добра. Затова и Сезон 6 обещава да надмине всички очаквания до сега.

През изминалите месеци успяхме да сключим редица стратегически партньорства, някои от които с Techstars и METRO, с повече от всякога възможности за привличане на финансиране. От друга страна с Microsoft и ICB, подготвяме уникално високотехнологично работно пространство – Microsoft Innovation Center в София Тех Парк, за да предложим най-добрата до сега работна среда за нашите екипи и ексклузивен достъп до нови технологии, продукти и услуги.

На базата на целия досегашен опит успяхме да обогатим нашите над 50 обучения. Благодарение на усърдната ни работа в Сезон 5 компаниите успяха да постигнат над 50 хил. лева продажби. В Сезон 6 ще се постараем да работим още по-фокусирано върху реални резултати и растеж на участващите екипи.

Разбира се нашите страхотни ментори ще продължават да играят ключова роля за развитието на екипите. Към програмата ще се включат над 70 топ предприемачи и професионалисти, които ще дават от своя безценен опит и съвети.

Защо програмата става платена?

За да продължава Pre-Accelerator да се развива и за да предложи още по-добри възможности за стартъп компаниите, Start It Smart реши да направи програмата платена.

Участието до този момент не струваше нищо на участниците. Ако екипът премине успешно през Преакселератора и реализира идеята си, заплаща 3 хил. лв. – success fee, каквато е стойността на обученията. Под успешно реализирана идея разбираме компанията да успее да привлече поне 30 хил. лв. външно финансиране до 12 месеца след излизането от програмата.

От Сезон 6 решихме да допълним модела, като въведохме символичната такса от 1000 лева за участие на екип. Таксата включва, абсолютно всичко подсигурено от нас описано на страницата “Програма” и “Начало”.

За тази промяна има няколко причини. На първо място целим по-висока ангажираност на екипите. Тъй като програмата до сега беше безплатна, имахме наблюдение, че не всички екипи подхождаха достатъчно сериозно към нея и своите ангажименти. Най-важният фактор за успеха на една стартираща компания е колко усилия са готови да положат основателите и, както и до колко ще се възползват от възможностите, които предлагаме. От тук нататък очакваме участието само на високомотивирани и отговорни стартъп екипи, които искат наистина да развият своите идеи.

С допълнителните средства ще имаме възможност да организираме още по-високо ниво обучения, да каним чуждестранни лектори и да привличаме още по-полезни продукти и услуги в полза на екипите.

Не на последно място екипът на Start It Smart ще може да работи много по-тясно с всички участници, така че още по-адекватно да помогне с всички техни предизвикателства.

Стипендии – финансова подкрепа за най-добрите екипи!

Въпреки, че въвеждаме такса, ние от Start It Smart искаме да дадем възможност на всеки, който мечтае да реализира своята идея. Затова на помощ се притичат и нашите партньори, готови да дадат до 50% стипендия на екипи по техен избор. По този начин сумата за участие ще бъде споделена, за да бъде програмата достъпна за всеки и финансовият фактор да не бъде ограничаващ. Наличните стипендии, могат да бъдат видяни ТУК.

Сезон 6 ще се базира на нашия дългогодишен опит в подкрепата и развитието на стартиращи компании както и връзката ни със страхотни партньори, за да осигурим възможно най-добър старт за всеки, който иска да реализира своите идеи успешно.

Сезон 6 ще бъде феноменален! Ако не ни вярваш провери и разбери повече. Ако вече ни вярваш кандидатствай днес и реализирай своята бизнес идея с най-голямата общност от български предприемачи!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *