11-те стартъпа на Сезон 4

Вече ви казахме, че следващата статия в чието заглавие присъства Сезон 4 или Pre-Accelerator ще разкрие информацията, която така стриктно пазехме до днес, а именно кои са избраните екипи за следващия сезон на акселератора. Е, до момента единственото, което разбрахте,е  че са единадесет. Не би ни било по-лесно да ви стимулираме да прочетете следващите абзаци, тъй като там реално е информацията за всеки от тях. Почти сме сигурни, че ако напишем още едно тийзър подзаглавие относно стартъпите, самостоятелно ще скролнете надолу и ще стигнете до това, което ви интересува. Бихме могли, но хайде…

 

Bike Antitheft или да гледаш в реално време как ти крадат колелото

BAT

Екипът на Bike Antitheft иска да вземат превантивни мерки относно  кражбите на велосипеди. Смятат да го направят чрез GPS локация и Wi-Fi свързаност. Проблемът е нарастващия брой кражби на колела. Само в България по официални данни броят на колоездачите е нараснал 3 пъти от 2012г. до сега, а с това и броят на кражбите. С това се появява и нуждата за по-добра защита, която те искат да предоставят. Това е нещо като Uber за колела. Разликата е, че „шофьорът” има за цел да се отдалечи от теб колкото се може по-бързо.

Свържете се с тях на:

lyubomirdobranov@gmail.com

 

Promotino (Хм, това ще да е нещо за отстъпки)

logo-414x180

Браво, така е. Промотино е инструмент за онлайн дистрибутиране на актуални промоции. Приложението акумулира промоциите на всички актуални промоции на различни търговци. Сортира, категоризира и филтрира промоциите с цел максимално улеснение на потребителя при търсене. Дава възможност, както за разглеждане на конкретна категория стоки, така и за всички текущи промоции на даден търговец.
Иновативното и „якото” е, че има и вграден map, който ти показва къде най-близо можеш да намериш намалената стока, която в дадения момент разглеждаш.

Свържете се с тях на:

kalin@promotino.com; k.dobrev@promotino.com; k.stoykov@promotino.com; s.dimitrov@promotino.com;

 

Place2Sport е…

unnamed

…спортна социална мрежа, организирана като игра, предоставяща геолокализация на частни или свободни игрища и комплекси. Пространството, което искат да запълнят, е липсата на социализация и комуникация между хората, когато става въпрос за спорт. Както и липсата на мотивация за спорт и заседналия начин на живот. Трудността при намране на спортен патньор, както и подходящо спортно съоръжение.

Свържете се с тях на:

z.ivanova@place2sport.com

m.mecheva@place2sport.com

k.vasilev@place2sport.com

s.dimitrov@promotino.com

 

TechSupport Platform – скъсяване на връзката от разстояние

Platform TechSupport

Отворена за всички IT HelpDesk платформа за отдалечен достъп, която осъществява връзката между крайни потребители и системни администратори. Момчетата искат да помогнат за разрешаването на съпътстващите проблеми при работата PC/мобилни устройства – като нужда от конфигуриране, оптимизиране на системи,инсталации,почистване на зловреден софтуер. Идеята на платформата е да отговори на нуждата от бърз и леснодостъпен достъп до услугите на IT специалисти.

Свържете се с тях на:

kirofff@gmail.com

 

MyTeletouch или логичната еволюция на дистанционното

My Teletouch

Живеем във време в което смартфонът просто се е превърнал в продължение на ръката ни. В това явно екипът на MyTeletouch е видял възможност, защото искат да създадат хардуер и апликация, които заместват контролера за умни телевизори и други устройства и го поставят в телефона.  Симулатор на мишка, клавиатура и джойстик за умни телевизори, игрови конзоли, сет топ боксове, Rasberry Pi, лаптопи. Искат да поставят управлението им в  телефона ти, вместо да използваш допълнителни „дистанционни”.

Свържете се с тях на:

kris@myteletouch.com

julian@myteletouch.com

marina@myteletouch.com

 

Модерната инженерна концепция на Hack House

Hack House

Екипът на Hack House иска да се занимава със сглобяеми модулни пространства за обитаване, от предварително напрегнати мембранни структури, подходящи за природен терен и умерен климат. Те комбиниратмодерна инженерна концепция – предварително напрегнатите структури, с традиционната къща с дървена рамка и древното наколно жилище.

Свържете се с тях на:

valstav@gmail.com

 

Easily ли ще бъде краят на хартиените инструкции за употреба?

Easily

Чрез приложението Easily нуждата от хартиени инструкции ще изчезне, тъй като ще предлага много по-достъпни и разбираеми инструкции под формата на видео и аудио. На какъвто език е необходимо. За който и да е пазар. Ей, и по-малко хартия за харчене!

Свържете се с тях на:

dimitar.genov86@gmail.com

 

Артисти – автомобили – ценители

Simply Petrol

Екипът на Simply Petrol се целят към създаването на единствен по рода си, силно таргетиран marketplace – връзката между артисти, с фокус automotive art, и техните ценители. Te искат да създадат точната и правилна среда за подобен тип “емоционални” покупки, където добавената стойност се крие в личното отношение към потребителите.

Свържете се с тях на:

simplypetrol@gmail.com

 

Panther Run – от монотонно бягане в парка до приключенски филм

6933ca7f37568132

Приложението, което превръща скучното и монотонно бягане в забавление, въвличайки потребителя в различни вълнуващи сюжети докато тренира. Създавайки нов начин на забавление чрез спорт, потребителите на Panther Run  ще тренират водени от любопитство и интерес и ще преживяват нещо ново всеки път когато обуят спортните си обувки. Следейки различни показатели по време на тренировката, те ще възпроизвеждат предварително записани аудио клипове, които превръщат бягането в уникална история.

 

SportOut иска запълни оставащите места по отборите за всякакъв вид мач

sportout

Екипът им е забелязал как много хора попадат в ситуация, където много искат да излязат и да „поритат”, но не могат да намерят достатъчно хора, за да се получи добра игра. Доста често нещата пропадат и тези хора остават вкъщи да пият бира. Нещо, което също не е лошо, но от SportOut искат да направят така, че тази игра да се проведе!

Свържете се с тях на:

cbozhinov@gmail.com

almandrikin@gmail.com

dimiter.mutafchiev@gmail.com

Как ли ще изглеждат същите тези стартъпи след десет седмици?

Ние ще ги гледаме отблизо, ще ги изучаваме, анализираме, съветваме и ще се грижим за тях. Ако кажем, че още са грозни патенца, не целим да ги обидим, а да символизираме началния им етап на развитие. Разбира се, чрез Сезон 4 на преакселератора, ние от Start it Smart имаме за цел да ги превърнем в изящни лебеди и да им помогнем да отлеят да търсят финансова подкрепа от разните лебедови фондове.

Ще се постараем да те държим в течение с всички важни и вълнуващи неща, които се случват през следващите близо 3 месеца, Start it Smart любителю!

П.С. Нали знаеш..следи за ключовите думи в заглавието!

 

Михаел.

http://bg.linkedin.com/in/michaelivanovx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *