Tickey: “Градският транспорт трябва да бъде обърнат с главата надолу”

През май месец 2014 се проведе 8-то издание на Startup Weekend Sofia. В продължение на 54 часа 20 екипа работиха здраво над проектите си, но само един грабна вниманието на Start It Smart | Pre-Accelerator. Един екип, който успя да съхрани вярата, силите и амбициите си. Екип, който 4 месеца по-късно е част от нашето голямо преакселераторско семейство.

Те вярват, че технологиите са създадени, за да улеснят живота ни, а градският транспорт трябва да бъде обърнат с главата надолу. Защо, кога и как нашите героите ще го направят , прочетете в следващите редове.

Tickey

Tickey е проект, предлагащ цялостно решение за мобилни плащания в градският транспорт.  Стартъпът използва последните технологии за контактно и безконтактно валидиране и плащане (NFC, iBeacon, RFID и др.), предлагайки пълната гама от мобилни апликации и web платформа.

Екип: Димитър Димитров, Серги Сергеев, Ставри Георгиев, Тодор Брачков, Николай Василев

 

  •  Стартирахме Tickey защото…. вярваме, че бъдещето е в масовото използване на смартфоните като заместител на класическите платежни средства. Екипът ни пътува доста в разчни страни и масово използва удобния градски транспорт за придвижването си. За съжаление обаче твърде често се сблъскваме с прекалено сложните начини за закупуване на билети, липсата им или пък повреда в машините за продажба на билети. От друга страна телефонът е винаги с теб навсякъде и е нещото, което улеснява голяма част от живота ти посредством различни приложения. Така се роди идеята за универсална платформа за продажба на билети за градския транспорт, която да работи по един и същи начин в различни географски точки, да е интуитивна и лесна за ползване.

 

  • Градският транспорт…. е система, която трябва да бъде обърната с главата надолу, за да стане по-полезна, по-достъпна и по-user friendly.

 

  • Вярваме, че…. технологиите са предназначени да улесняват живота ни, а не да ни превръщат в свои роби.

 

  • Предприемачеството… не е за хора, които искат да работят от 9 до 6 в лъскави офиси.

 

  • Повратната точка… се получава, когато има достатъчно критична маса. Например NFC плащания има от доста време, но голямата революция ще настъпи с масовото въвеждане на Apple Pay, обявена съвсем наскоро и разчитаща на 800 милиона потребители на iTunes.

 

  • Екипът ни… Димитър, експерт и мениджър с повече от 20 години опит в управление на сложни ИТ проекти, Серги – мениджър с опит в управлението на риска, бизнес-анализите и маркетинга, Николай – водещ Андроид разработчик, Ставри – един от най-успешните млади UX експерти и Тодор – iOS разработчик в голяма софтуерна компания.

 

  • Start It Smart | Pre-Accelerator… началото е вълнуващо, очакваме с нетърпение всеки момент, когато сме заедно, защото имаме възможност да се срещаме с креативни и интелигентни хора, с които да споделяме идеите си.

 

Ако искате да получавате повече информация за събитията, които организираме, както и за програмата Start It Smart | Pre-Accelerator, абонирайте се ТУК!

 

[pexblogposts pex_attr_title=”Последни статии” pex_attr_cat=”-1″ pex_attr_number=”9″ pex_attr_columns=”3″][/pexblogposts]

 

 

2 replies on “Tickey: “Градският транспорт трябва да бъде обърнат с главата надолу”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *