Pre-accelerator Selection Day: 12 start-ups in Season 3

На 11.02.2015 за трети път в историята на Start It Smart | Pre-Accelerator се проведе Selection Day – събитието, на което кандидатите за програмата представят идеите си пред нашите партньори, спонсори и ментори. Домакини на събитието бяха betahaus Sofia, които приютиха екипи и гости.

Млади, вдъхновени и изключително амбициозни предприемачи представиха своите идеи пред пълната зала. Но само 12 екипа от тях ще влязат в 3тия Сезон на програмата. Нека не ви държим в напрежение, ето ги и 12те екипа, които се впускат в 10-седмичното ни предизвикателство, наречено Start It Smart | Pre-Accelerator Сезон 3:


We Do

We-Do-pre-accelerator-3-1
Добре дошли в WEDO – удобен начин бързо, сигурно и лесно да намерите проверени изпълнители за вашите ежедневни задачи! Или да съдействате на други нуждаещи се, като печелите средства и градите репутация!


R.O. [Rights and Obligations]

RO-Pre-accelerator-3-1
R.O. е забавна и образователна игра, която изгражда правна култура, използвайки free-to-play бизнес модел. R.O адресира проблемът за липсата на правна култура при децата и младите хора. R.O. изгражда фундаментални правни познания в съзнанието на децата и младите, използвайки геймификейшън методологии. Бидейки наясно, че всяко действие има и своята правна страна, младите ще осигурят демократичното израстване на обществото.


Scanfood

Scan-food-pre-accelerator-3
ScanFood е мобилно приложение, което ще помага на хората на разбират сложните етикети. Така хората ще могат да разберат каква храна ядат, тъй като много голям процент хора ядат без да се интересуват какво точно консумират, стига то да ги засища за няколко часа, докато се приберат вкъщи. Потребителите на апликацията ще могат да следят калориите, протеина, въглехидратите и др. вещества, които приемат и ще ми бъде известявано, ако имат дефицит или са приели повече от необходимото.


4Two

4two-pre-accelerator-3
4Two е мобилно приложение, което предоставя унифициран канал за комуникация между двoйки. В момента съществуват множество канали за комуникация с множество хора, но свързването с единствения човек, който има значение, твоят партньор в живота, става все по-голямо предизвикателство. 4two има за цел освен да унифицира комуникацията, да кара двойките да общуват повече и по-качествено.


Mishmash IO

Mishmash-io-pre-accelerator-3
Когато става дума за създаване на мобилни апликации – Mishmash IO опростява разработването и усвояване на Big Data технологии. Традиционно уеб и мобилни апликации се разработват с помоща на SQL, къде се използва фиксиран начин за събиране на данни. От друга страна апликациите постоянно се променят и еволюират и разработчиците се нуждаят от много и различни варианти, с които да се нагаждат към съществуващите решения. Mishmash IO променя всичко това.


That Suits Me

that-suit-me-pre-accelerator-3
That Suits Me предлага онлайн услуга за поръчване на официално облекло по мерки на клиента, което му позволява да изрази себе си чрез пълна персонализация на дизайна на дрехите, без да жертва комфорта.


I’maWiFi

Iam-WIi-Fi-Pre-accelerator-3
“I’ma WiFi.com” е платформа за мобилна реклама, която свързва местата с безплатен Wi-Fi и рекламодателите. Платформата предлага достъп до “captive mobile audience” и таргетиране по демографски данни, по тип мобилно устройство, по дата и час, както и по реалното местоположение на потребителите.


Data Viz Team

Data-viz-team-pre-accelerator-3
Data Viz Team е мобилно приложение за управление на ферми и земеделски площи, което е базирано на снимки с високо резолюция и качество, използващи късовълнови инфрачервени сензори. Земеделските площи ще бъдат анализирани чрез няколко вида индекси. Благодарение на приложението ще се следят ежеседмично посевите и ще се откриват проблемни области, което ще доведе до увеличаване на производителността и редуциране на разходите, които се правят в момента.


Scent Mark

Sent-mark-pre-accelerator-3
Scent Mark Bulgaria е първата българска компания предлагаща услугата за ароматен маркетинг и реклама. Нуждата от разпознаваемост на марките, които започват да изглеждат все по-сходни с нарастването на броя си, довежда до търсенето на свежест и иновативност в рекламните комуникации! Световна тенденция е все повече да се използват аромати в рекламни кампании, BTL кампании и събития. Мисията на Scent Mark Bulgaria е да намери най-силният похват за повишаване на ефективността в рекламата и продажбите.


Blago

Blago-pre-accelerator-3
Blago е интерактивен анимационен сериал и free-2-play мобилна игра, разказващи приключенията на Благо (веселяк айляк) и Бисо (говорещ смартфон – приключенец). Целта е на сериала е да забавлява и въвлече хората в игри, събития и инициативи в онлайн пространството, както и извън него.


Divera

Divera-pre-accelerator-3
Divera е социална мрежа за споделяне на знания, в която всеки може да създава и провежда платени или безплатни онлайн, офлайн и/или смесени обучения в различни сфери. Също така организации с идеална цел могат да популяризират своите каузи, а всеки с връзка с интернет може да се запише и премине обучение.


Drone Systems

Drone-systems-pre-accelerator-3
Drone systems е решение за модерните маркетинг специалисти. Рекламата вече ще бъде готина, забавна и хващаща окото. Конвенционалните начини за рекламиране – телевизия, радио, билбордове – не впечатляват хората и не успяват да помогнат на компаниите да покажат продуктите и услугите си на правилните хора. Drone System предлагат решение на този проблем. Те позволяват да се рекламира чрез използването на дрони, които по-лесно ще могат да достигат до правилната публика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *