SofiaEats: “Идеята се роди по време на вечеря!”

Миналата седмица ви отведохме в креативния свят на Everythink и ви запознахме с програмистите от Tekrar, които искат да завладеят света също като Бил Гейтс. Цели, амбции, мечти и много надежди съпътстват всички тях – участниците във втория сезон на Start It Smart | Pre-Accelerator. За други, обаче, нещата започват по различен начин..

Съвсем инцидентно дни преди старта на преакселератора Калина и Аделина се разделят с третия член на екипа им, който бе и тяхната техническа опора. Поставените преди дилемата дали да продължат участието си или не, и въпреки неочакваните перипети, днес с много хъс и усмивки те продължават да пишат своята вкусна стартъп история.  Защо вкусна, кои са те и какво правят – вижте в това откровено интервю.

 

Калина Жечкова

Аделина Къдреева

SofiaEats

SofiaEats e мобилно приложениe, което има за цел да улесни търсенето на подходящ ресторант спрямо конкретните желания и нужди на потребителя. Търсачката ще е изключително кустомизирана, както и генерирането на резултати ще бъде базирано на предишни предпочитания. SofiaEats ще предоставя на потребителите си и качествени ревюта на ресторантите.

 

  • Идеята се роди... по време на вечеря, разбира се! Беше съвсем спонтанно и естествено. Просто осъзнахме, че няма надежден източник, от който може да се получи адекватна информация за ресторантите в България. Тогава нашето решение си го представихме да бъде нещо като комбинация между Foursquare и Бакхус и лека полека започнахме да вървим в тази посока.

 

  • Две сме, защото…и двете имаме афинитет към храната и хубавите места. Като близки приятелки и хора, за които ресторантите са или работа, или хоби, беше напълно естествено да решим да направим нещо заедно в тази сфера. Липсва ни само човек, който да може технически да даде вид и образ на продукта ни.

 

  • Храната и ресторантите… са наша страст. Тъй като нямаме толкова време и умения да си готвим сами, често излизаме по ресторанти. В повечето случаи обаче преди това се чудим по сто часа къде да отидем. Хем искаме да е в центъра, ама и ако може да има градина, ама пък и да е готина обстановката, ама и да има хубави салати..изобщо имаме много изисквания и в крайна сметка вместо да се затормозяваме често завършваме в обичайните ресторанти, които посещаваме. Наблюдаваме, че като цяло това е често срещано – хората трудно могат да се ориентират за ресторант, който да отговаря на конкретните им нужди.

 

  • Нашата цел…е да улесним избирането на подходящ ресторант. Както с повечето неща в живота, така и при ресторантите често очакванията ни не са покрити или пък неочаквано оставаме приятно изненадани. Точно заради това искаме да направим вид гид, с който да улесняваме избора на ресторанти, фокусирайки се върху неговите качества и вашите предпочитания- направо и без овъртания. Ние не искаме да ви губим времето да избирате, а направо да ви кажем какво да изберете предлагайки ви най-доброто!

 

  • Инвестицията... e голяма. Tя е сбор от много работа, усилия, време, и желание за успех.

 

  • Стъпалото към успеха… е високо, но с малко помощ и много работа може лесно да се изкачи.

 

  • Start It Smart | Pre-Accelerator.. е шанс за нас да научим как да реализираме идеите си и да се впуснем в дълбоките води на предприемачеството. Засега сме още на плитко, но тепърва започваме.

 

Очаквайте съвсем скоро следващата порция от кухнята на Start It Smart | Pre-Accelerator!

[pexblogposts pex_attr_title=”Последни статии” pex_attr_cat=”-1″ pex_attr_number=”9″ pex_attr_columns=”3″][/pexblogposts]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *