Pre-Accelerator | Demo Day – Резултатът от едно ново начало

17 май 2014 година. Студио 5. Приказката на Start It Smart | Pre-Accelerator се сбъдна. 40 участника, 14 стартъп презентации, 60 човека от бизнес сферата, медии, фондове за рисков капитал и много емоции. Така накратко бихме могли да опишем Demo Day – финалът на дъгоочакваната програма Start It Smart | Pre-Accelerator.
С много труд, душа и сърце екипът ни промени живота на още млади хора, показа им дълбини на предприеприемаческия живот и им помогна в реализирането на техните мечти.

Какво се случи?

Достъпът до събитието бе ограничен и само гости със специални покани можеха да присъстват. Част от присъстващите бяха някои от най-успешните български предприемачи и представители на големи компании като Саша Безуханова, Методи Дреновски, Ивайло Грънчаров, Георги Брашнаров, Ивайло Христов, Дарин Маджаров, Тодор Колев, Маргарит Ралев и Искрен Кръстев.

Черешката на тортата бе специалният ни гост – режисьорът и продуцент Магърдич Халваджиян. Маги дойде с част от екипа си и през цялото време наблюдаваше случващото се с интерес.

Пръв на сцената се качи президентът на Start It Smart – Петър Шарков. Младият предприемач със сърце и душа запозна аудиторията с резултатите и процесите в Pre-Accelerator-а през изминалите 3 месеца. Залата бе препълнена, а през следващите 2 часа с детско любопитство гостите наблюдаваха представянето на 14-те екипа. Валидации, хипотези, тестване, говорене с клиенти – това бе  една малка засегната частица от разказите на младите предприемачи. Екипите бяха сигурни в своите идеи, цели и представяне, а какво ще се случи с тяхната реализация ще разберем съвсем скоро.  Няма как да не благодарим на генералния ни  партньор Superhosting, на нашите спонсори Telerik и Obecto, както и на City Center Sofia, които предоставиха работно място на 14-те екипа.

Изненада!

Малко преди да закрием събитието на сцената излезе Стефан Ганчев от LAUNCHub, който изненада както нас, така и самите гости. Стефан даде “wild card” на стартъпа Playmore, който получи възможност да се яви директно на Long Weekend – финалният етап, на който фондът решава в кои екипи да инвестира пари. Други 3 екипа също ще бъдат поканени на интервю в Eleven. Кои са те, още какви награди бяха раздадени и какво очаква стартъпите оттук нататък, ще разберете съвсем скоро!

Екипът на Start It Smart | Pre-Accelerator искрено благодари на всички вас, които ни помогнахте да се изправим пред света и да покажем, че в България мечтите също се сбъдват. Ние можем и сме силни, когато сме заедно и си помагаме. Благодарим!

Снимки: WonderSwamp

 

Снимки:

 

2 replies on “Pre-Accelerator | Demo Day – Резултатът от едно ново начало

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *